Taal en cultuur delen

Stichting SamenspraakBest brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen.
Het gaat niet om lesgeven, maar juist om alledaagse gesprekken. Je spreekt bijvoorbeeld één keer per week met de anderstalige af. Dat kan bij hem of haar thuis, maar je kunt er ook samen erop uitgaan, bijvoorbeeld naar de bibliotheek of naar de winkel. Je hebt individueel contact met de anderstalige en regelt onderling waar en wanneer je afspreekt.

Door regelmatig contact leert de anderstalige de cultuur  “vanuit de huiskamer” kennen en leert hij of zij al doende de taal. Stichting SamenspraakBest ondersteunt de vrijwilliger hierin. Dit doen we onder anderen door het aanbieden van cursus- en informatieavonden en door persoonlijke begeleiding door je coördinator. Daarnaast kun je via onze koepelorganisatie Het Begint Met Taal deelnemen aan interessante webinars.

Lijkt het je leuk wekelijks contact te hebben met iemand uit een andere cultuur die nog Nederlands moet leren?  Sta je open voor andere culturen, heb je geduld en spreek je zelf goed Nederlands? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Je kunt jezelf ook rechtstreeks aanmelden door te klikken op aanmelden.

Informatie over onze werkwijze en de intakeprocedure vind je in het Vrijwilligersbeleid en de Gedragscode van Stichting SamenspraakBest. Hierin staat onder meer dat Stichting SamenspraakBest vrijwilligers standaard om een Verklaring Omtrent Gedrag vraagt omdat onze cliënten veelal behoren tot kwetsbare groepen en het om gezinnen met kinderen kan gaan.